Elindult genetikai rendelőnk!

2017.08.16

Rendelőnk genetikai ultrahang vizsgálattal, valamint vérvétellel bővült!

Vizsgálatunk magába foglalja a nemzetközi és hazai szakmai irányelveknek eleget téve az első trimeszteri, valamint a második trimeszteri genetikai szűrést. 

Kombinálva is kérhető szolgáltatásunk, melyben az első trimeszteri genetikai szűrés, valamint az ahhoz tartozó vérvétel értendő.

Szakembereink: 

Dr. Fülöp Viktor szülész-nőgyógyász, klinikai genetikus, FMF akkreditált vizsgáló, 


Vizsgálataink

Első trimeszteri UH szűrés

  • Kiterjesztett első trimeszteri genetikai részletes hasi UH vizsgálat (MSZNUT, ISUOG, FMF)
  • Nyaki redő mérése. orrcsont mérése FMF standard alapján, fejlődési rendellenességre utaló jelek diagnosztikája.

Ajánlott várandóssági hét: 11 hét 6 nap - 13 hét 6 nap

20 000 Ft

Második trimeszteri UH szűrés

  • Részletes második trimeszteri genetikai UH vizsgálat, mely a fejlődési rendellenességre utaló jelek diagnosztikáján kívül a magzat minden testrészének és szerveinek vizsgálatát jelenti. ("Organ screening")
  • Az agyi strukturák, a szív és kiáramlási pályák részletes vizsgálata, az arc/arcprofil, gerincoszlop, csontrendszer, hasüregi szervek, köldökzsinór vizsgálata, a magzat nemének megállapítása. 
  • Részét képezi az 5D ultrahangfejjel az arcprofil, ajkak, gerincoszlop szemléltetése videó és képi dokumentációval, leletezése ISUOG nemzetközi irányelvet követve.

Ajánlott várandóssági hét: 18-20/24. hét

20 000 Ft

Kombinált teszt - első trimeszteri genetikai UH szűrés vérvétellel

  • A kombinált teszten a részletes FMF és ISUOG nemzetközi és a hatályos hazai szakmai előírásoknak megfelelően végzett UH vizsgálatot a genetikai szűrés pontosítása érdekében kiegészítjük két lepény által termelt fehérje vizsgálatával, melyek meghatározását vérből végezzük. A várandósságra és az édesanyára vonatkozó adatok (életkor, paritás, előzmények, betegségek, fogantatás módja...), az Uh vizsgálat eredménye és a laborvizsgálat eredménye alapján FMF alapú kockázatbecslést végzünk. A szűrőteszttel a Down- Edwards, és Patau-szindrómák szűrővizsgálata történik.
  • A vizsgálatok saját laborautomatával (by Rouche) és FMF alapú kockázatbecslő programmal végezzük, az UH vizsgálat és vérvétel a rendelőben történik.
  • A vizsgálatról részletes ultrahanglelet (ISUOG, FMF, szakmai irányelv alapján), fotódokumentáció, kockázatbecslés részletes eredménye, genetikai vélemény, tanácsadás. 

Ajánlott várandóssági hét: 11 hét 6 nap - 13 hét 6 nap

35 000 Ft

Korai preeclampsia/terhességi TOXÉMIA szűrés

  • a korai preeclampsia szűrést a kombinált teszt végzése során, plusz ultrahangos jelek és az anyai szérum vizsgálatakor plusz laborparaméter méréséve, valamint anyai vérnyomásméréssel az FMF (Fetal Medicine Foundation) kockázatbecslő szoftverének használatával végezzük. 


Ajánlott várandóssági hét: 11 hét 6 nap -  13 hét 6 nap 

45 000 Ft

NIFTY-pro teszt

anyai vérben keringő magzati DNS vizsgálata, kockázatbecslés magzati triszómiák, kromoszómarendellenességek irányába; anyai vérvétel


Ajánlott várandóssági hét: 10 hét - 18 hét 

185 000 Ft

Nifty teszt ultrahang (a minta levétele előtt ultrahangvizsgálat szükséges lehet)

A Nifty teszt előtt a magzat állapotának, méreteinek, a terhesség korának pontos megállapítása érdekében ultrahangvizsgálat szükséges. A nálunk történt kombinált teszt, vagy genetikai ultrahang vizsgálat esetén nem kötelező.

15 000 Ft

Genetikai tanácsadás

A szűrések előtti, és eredmények közlésekor történő genetikai tanácsadás árát a szűrés ára tartalmazza.

10 000 Ft

Hogy megbizonyosodhasson gyermeke egészségéről!